Amos 5,21

Lezen: Romeinen 12:1-2 en Amos 5: 21-24
Ik heb een afkeer van jullie feesten. Amos 5:21

Zijn er dingen van het eten die jij echt niet lust? Dat soort dingen kunnen wij onszelf aanpraten natuurlijk. Om hoe iets er uit ziet of voelt of ruikt. Sommige mensen walgen echt van bepaald eten. Als ze maar één hap nemen, dan spugen ze het weer uit. Heel anders is het als je van iets geniet. Wat is jouw lievelingseten?
De HEER heeft een afkeer van de schijneredienst van zijn volk. Hun offers zijn voor Hem geen lieflijke reuk, maar Hij vindt ze stinken. Hoe kan dat nu weer anders worden? Kan God in plaats van walging ook weer een welgevallen krijgen in de dienst van zijn volk aan Hem? Die vraag is voor ons ook belangrijk. Als we eerlijk zijn, dan klinkt het bij ons toch ook altijd vals? Wij hebben ook de redding nodig dat we weer welgevallen vinden in Gods ogen.
Nu hebben we gelezen uit Romeinen 12. Is het je ook opgevallen? Daar gaat het niet over walging, maar over welgevallen! Net andersom als in Amos 5. Daar vinden we een antwoord op onze van zichzelf vals klinkende eredienst. Alleen de dienst van Jezus Christus kan God echt aangenaam zijn! Bij Hem is Gods recht veilig. En God zegt: “In Hem vind ik vreugde!” (Matteus 3:17) Christus wil ons in dat aangenaam zijn voor God laten delen. Dat doet Hij dankzij zijn offer, en door zijn Geest. Vertrouw je toe aan Hem.