de winst van alles ervoor over hebben om Jezus te volgen (Marcus 10,28-30)

de winst van alles ervoor over hebben om Jezus te volgen
Marcus 10,28-30
Petrus nam het woord en zei: ‘Maar wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’ Jezus zei: ‘Ik verzeker jullie: iedereen die broers of zusters, moeder, vader of kinderen, huis of akkers heeft achtergelaten omwille van mij en het evangelie, zal het honderdvoudige ontvangen: in deze tijd broers en zusters, moeders en kinderen, huizen en akkers, al zal dat gepaard gaan met vervolging, en in de tijd die komt het eeuwige leven.

Elk jaar is de nacht van gebed voor de vervolgde kerk. Christenen uit verschillende denominaties in een stad of een dorp komen bij elkaar om te bidden. Ze bidden voor christenen in landen waar het verboden is om christen te zijn. Of waar christenen doelbewust achtergesteld worden om hun geloof in Jezus. Er zijn stukjes film en er is gebed. In een van de filmpjes vertelde een man dat hij van moslim christen geworden was. De gevolgen waren groot. Hij zei: “Voor mijn vader en moeder ben ik dood.” Maar hij had ook een nieuwe familie gekregen. Die vond hij in de kerk. En hij bedankte christenen wereldwijd voor hun gebeden.

Jezus volgen kost je wat. Je zoekt het niet op, maar in het volgen van Jezus overkomt het je. Jezus’ eerste leerlingen hebben ook dingen achter gelaten. Sommigen hun netten, hun vissersboten, hun familiebedrijf. Wat ze terugkregen is leven in de nabijheid van Jezus. Met Jezus mee God hun hemelse Vader mogen noemen. Nieuwe vrienden die ook Jezus volgden. Hun nieuwe leven was een omstreden leven. In een omgeving die het niet op Jezus had. God liet hen als leerlingen van Jezus niet alleen. Via de nieuwe vrienden gaf Hij hen wederzijdse bemoediging, steun en troost.

Als je Jezus volgt ben je op weg. In dit leven gaat dat gepaard met vervolging. Er komt een tijd dat die vervolging voorbij is. Jezus neemt je mee het eeuwige leven in. Voor altijd bij Jezus en zijn en onze Vader. Hen zien met eigen ogen. Je geluk niet op kunnen, zoals God dat niet op kan als Hij jou en ons ziet. Ben je bereid voor dat uitzicht alles op te geven?