Genesis 1,1 Hoe is het begonnen?

Hoe is het begonnen?
Genesis 1,1
In het begin schiep God de hemel en de aarde.

Hoe is alles begonnen? De Bijbel vertelt over de geschiedenis van hemel en aarde. De Bijbel begint bij God. Daar wordt alles heel persoonlijk van. Er is een hemel: de lucht boven ons, en verder, het universum. Er is een aarde. Voordat hemel en aarde er waren was God er. God is niet iets. God is iemand. God heeft een plan. God maakt een begin. Het is alsof God een boek gaat schrijven: het boek van hemel en aarde. En in dat boek leven wij.

Stel dat in dit alles God niet aanwezig was. Een geschiedenis van helemaal en aarde zonder God. Dat kan helemaal niet. Net als een boek niet zonder een schrijver kan. Maar stel dat het toch zou kunnen. Waarom zijn hemel en aarde er dan? Waarom zijn wij er dan? Wat is dan de zin van ons bestaan? Wat is ons doel? Dat zul je nooit te weten komen.

Maar God is er! Hij is de Schepper. Hij start de geschiedenis van hemel en aarde op. Dat geeft hoop. Iemand heeft hemel en aarde bedacht, gewild, gemaakt. Iemand! Iemand die zo knap is dat hij dat kan. Zijn naam staat op alles geschreven: God!

Straks blijkt: God start niet alleen de geschiedenis van hemel en aarde op. God blijft de leiding houden over de geschiedenis van hemel en aarde.

Wij gaan de Bijbel lezen. We beginnen bij het begin. God stelt zich voor. Kijk mee, wees verwonderd, en vertrouw op Hem.