God geeft kleding Genesis 3,21

Genesis 3,21
God geeft kleding
21 De HEER God maakte voor de mens en zijn vrouw kleren van dierenvellen en trok hun die aan.

God schiep de mens. Naakt. Adam en zijn vrouw schaamden zich niet voor elkaar. Hun relatie was veilig en goed. Toen kwam de mens in opstand tegen God. Dat betekende niet alleen een breuk in de relatie met God. Het gaf ook gebrokenheid in de relatie tussen man en vrouw. De veiligheid was weg. Man en vrouw maakten kleren van bladeren. Daarmee bedekten ze hun naaktheid.

Nu geeft God zelf hen kleding. Van dierenvellen. Heeft God daarvoor dieren gedood? Of waren het dieren die pas doodgegaan waren? Dat staat er niet bij. Het lijkt of een dier moet boeten voor de mens. Maar dat kan natuurlijk niet. Waar de mens de fout in gaat moet de mens boeten. Het goede nieuws is: God zelf zal zelf zal zorgen voor een mens die onze schuld op zich neemt. God stuurt zijn eigen Zoon Jezus. Die wordt mens. Jezus sterft naakt aan een kruis. Hij verdient voor ons het leven met God terug.

Jezus zegt ergens tegen zijn leerlingen: “God kleedt de bloemen in het veld. Ze zijn mooier dan de mooiste kleren van koning Salomo. Als God die bloemen al met zoveel zorg kleedt, dan zal Hij dat nog veel meer bij jullie doen.”

In de Bijbel belooft God een nieuwe tijd. In Openbaring 3,18 zegt Jezus: “Dit zegt de Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: ‘Koop van Mij witte kleren om u te kleden en uw naaktheid te bedekken, zodat u zich niet meer hoeft te schamen.’”
Daarom: Wil je echt weer schitteren als mens, vrij van schuld en schaamte? Ga daarvoor naar Jezus.