Goed nieuws (Marcus 1,1)

Goed nieuws
Marcus 1,1
Het begin van het evangelie (het goede nieuws) van Jezus Christus, Zoon van God.

Heb jij wel eens goed nieuws gehad? Goed nieuws is als je een gunstige uitslag krijgt van onderzoeken die je hebt ondergaan. Als je geen kanker hebt. Of als er geen uitzaaiingen zijn. Het is ook goed nieuws als je geliefde een verre reis gaat maken en je hoort dat hij veilig is aangekomen. Als je een kleinkind hebt gekregen en alles is goed gegaan. Als je geslaagd bent voor je eindexamen.

Heeft God ook oog voor slecht nieuws? Wij leven op een gebroken aarde vol verzet tegen God, pijn, verdriet, lijden en dood. Wat moet je als jij hoort dat je kanker hebt? Als je jouw kind naar het graf moet brengen? Als jij wel zulk of ander slecht nieuws krijgt?

God de Heer komt met goed nieuws. Hij sluit zijn ogen niet voor alles wat kapot is. Hij neemt het slechte nieuws serieus. Hij stuurt zijn eigen Zoon naar deze aarde. Jezus wuift het slechte nieuws niet weg. Hij neemt het op zich: Hij was het die onze ziekten droeg en ons lijden op zich nam (Jesaja 53,4). Hij pakt de wortel van het kwaad aan: Om onze zonden werd Hij doorboord… Hij offerde zijn leven voor hun schuld (Jesaja 53,5.10).

Goed nieuws: Jezus brengt ons weer bij God de Vader. Alleen God is goed. Alleen bij God is leven. Bij Hem is vergeving, genezing, heelheid. God is het goede nieuws. Door Jezus Christus. Midden in alles wat gebroken is.