Het goede nieuws gaat van huis tot huis. (Marcus 6,10)

Het goede nieuws gaat van huis tot huis.
Marcus 6,10
En ook zei hij: ‘Als jullie ergens onderdak krijgen, moet je daar blijven tot je verder reist.’

In een oorlog moet een stad soms van huis tot huis veroverd worden. Overal kunnen strijders verstopt zitten. Op die manier een stad veroveren of heroveren kost vaak veel mensenlevens.

God heeft goed nieuws: Hij brengt mensen die bij God vandaan gelopen waren terug bij God. Door Jezus. God zelf is het goede nieuws. Jezus stuurt zijn leerlingen er op uit met dat goede nieuws. Niet het gebruikelijke nieuws van de nieuwsuitzending over mensen die kapot en dood gemaakt worden, maar het ongebruikelijke nieuws van mensen die vergeving en heelheid ontvangen!

Als Jezus’ leerlingen er met dat goede nieuws op uittrekken dan zullen er mensen zijn die hen gastvrij ontvangen. Die mensen nodigen hen uit en nemen hen mee naar hun huis. Zij bieden Jezus’ leerlingen een maaltijd aan en onderdak voor de nacht. Het klopt dus echt: Jezus zorgt voor eten en onderdak! De apostelen zelf hebben dat als eersten aan den lijve ondervonden.

Jezus zegt: Maak vrijmoedig gebruik van die geboden gastvrijheid. Deel met de mensen die jullie ontvangen wat je hebt gekregen. Deel het evangelie van Jezus Christus! Als Jezus’ leerlingen dat delen dan gebeurt dit: in al die huizen klinkt Gods goede nieuws. Dat zijn huizen met gezinnen, grootouders als die nog leven, personeel. Als zo’n huis tot geloof komt, dan is meteen een hele minisamenleving gewonnen voor Jezus. Dat heeft impact voor dat huis en al haar verbanden. Ook het dorp of de stad waar dat huis staat deelt in die zegen.